divendres, 20 de juliol del 2012

Cerca i recuperació

Cercar i recuperar... 

Els que treballem, o els que disfrutem, amb tot allò que podem trobar a la xarxa patim el mateix problema que ha patit qualsevol persona interessada en qualsevol tema si no és que es tracta d'una persona obsessivament o tècnicament organitzada: saps que vas trobar una informació però no saps on la vas guardar. Com la trobes?

Aquesta situació a nivell personal pot ser molesta. Si estàs molt interessat en allò que estàs buscant i que saps que tens però no saps a on... pot significar una pèrdua de temps considerable i una frustració important si acabes no trobant-ho. Però a nivell professional pot tenir conseqüències més greus perquè pots perjudicar la feina d'altres persones i posar en dubte la teva professionalitat.

Sóc poc organitzat a casa, amb les meves coses. Sóc d'aquells que tenen la sensació que "tenen el seu ordre dins el seu desordre". I que acabo trobant el que busco.

El que és cert és que les coses es poden fer amb tècnica o sense. Amb mètode o sense. Amb eines o sense.

I si el resultat que busquem és poder recuperar informació quan la necessitem ens cal una mica de tècnica, una mica de mètode i saber usar algunes eines.

M'ha agradat l'assignatura de Cerca i recuperació d'informació perquè ha parlat de les tres coses.


(continuarà...)